Bratislavské letisko vybavuje všetky lety už v novom odletovom termináli

Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s. (BTS) presunulo od pondelka 28. júna 2010 vybavovanie všetkých pravidelných a nepravidelných letov do nového letiskového terminálu.

Letisko sa tak rozhodlo po úspešnej nábehovej prevádzke, ktorá v novej vybavovacej budove prebiehala od 10. júna 2010 a počas ktorej bolo vybavených celkovo 53 letov a 3846 cestujúcich. Posledný let realizovaný z pôvodnej vybavovacej budovy bol do talianskeho Milána (Bergamo) spoločnosti Ryanair s plánovaným odletom o 8:05 hod.

Po slávnostnom otvorení nového odletového terminálu dňa 9. júna 2010 a úspešnej nábehovej prevádzke, ktorá bola realizovaná od 10. júna 2010 prešlo vybavovanie všetkých pravidelných a nepravidelných letov do novej vybavovacej budovy. Posledná linka uskutočnená zo starého odletového terminálu bola do talianskeho Milána-Bergamo s odletom o 08:05 hod., následne bolo vybavovanie všetkých letov presunuté do nového terminálu a budova bola pre verejnosť uzatvorená. Z novej vybavovacej budovy by tak už dnes malo byť vybavených celkovo 21 pravidelných a charterových letov, počas zajtrajšieho dňa pôjde o 32 odletov.

Komerčné prevádzky budú pre cestujúcich postupne k dispozícii, v súčasnosti sú otvorené bary a novinové stánky, v priebehu popoludňajších hodín pribudne rozšírený Travel value a Duty free obchod, kde si cestujúca verejnosť bude môcť vybrať zo širokej škály značkovej kozmetiky, parfumov, alkoholu, cukroviniek, drobných módnych doplnkov a tabakových výrobkov.

http://www.airportbratislava.sk/flights.aspx?t=1&c=36