Palermo Cathedral
Autor: RobAbroadcc
  • Palermo Cathedral / Autor: RobAbroadcc

    Jedno z najúžasnejších miest na svete vás okúzli svojou unikátnou atmosférou – veď v Palerme sa mieša vyše 2500 ročná bohatej histórie plnej kultúry, architektúry a výbornej kuchyne. Palermčania milujú kávu, nočný život a svoje mesto, ktoré po drihej svetovej vojne zažilo mnohé pády. Mesto bolo dlho jedným z najkrajších rezidenčných miest v Európe – historické centrum, kde sa architektonické štýly miešajú ako v učebnici histórie bolo obklopené širokým pásom zelene s množstvom okázalých víl v štýle Art Deco.

    No vojna a bombardovanie zanechalo na tvári mesta nezmazateľné stopy – historické centrum je vďaka machináciám s pozemkami pod taktovkou mafie dodnes neopakovateľnou kombináciou prepychových palácov a ruín, ktoré však majú naozaj unikátne čaro.

    Nikde inde nenájdete tak blízko pri sebe výstavné, široké bulváre ako Via Vittorio Emanuele a chudobné štvrte plné špiny a schátraných budov.

    Počas svojej histórie (mesto má vyše 2700 rokov) hralo dôležitú úlohu vo svetových dejinách ako centrum moci v Stredozemnom mori a dodnes láka tisíce turistov spoznať jeho nespočetné pamiatky.

    A nie je ich málo veď Palermo má skoro 700 000 obyvateľov. Mesto je úzko späté s kresťanstvom – patrónkou je svätá Rozália a na 15.júla, kedy sa v kresťanskom kalendári slávi jej sviatok sa v meste konajú najväčšie oslavy.
    Kostoly v meste patria medzi najzaujímavejšie pamiatky – od San Giovanni degli Eremiti, ktorého architektúru inšpirovala 250 ročná arabská nadvláda.

    V tom čase bolo Palermo druhé najväčšie mesto v Európe a Sicília patrila k najbohatším krajinám kontinentu. Ak sa chystáte do Palerma, musíte vidieť tunajšiu katedrálu, Palazzo dei Normanni, či kapucínske katakomby. Najdôležitejšia je však tunajšia atmosféra, pre ktorú sa oplatí Palermo vidieť aj viackrát. Neoľutujete…

    Ak ho chcete spoznať, môžete sa sem vypraviť vďaka lacným letenkám od Ryanairu – cesta z letiska Trapani Birgi vás vyjde na 12€.

    01 / Atrakcie

    Čo musíte vidieť

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 69 // 0,310s. //