Chcete letieť s Airbusom A380?

Airbus A380 s kapacitou pre 500 pasažierov letiacich v troch triedach je momentálne kráľom oblohy. Vo svojej flotile ho má len pár leteckých spoločností a pre každú z nich lietajú na najvýznamnejších trasách.

Pre Air France to je trasa ParížNew York, pre Emirates trasy z Dubaja do Londýna, Frankfurtu, Paríža, Soulu a Sydney, Pre Lufthansu to je New York, San Francisco a Miami, pre Qantas Los Angeles – Melbourne, Sydney – Singapur, Sydney – Los Angeles a Londýn – Singapur. A nakoniec pre Singapore Airlines to je 6 destinácií z medzinárodného letiska v Singapure – Tokio, Hong Kong, Sydney, Melbourne, Londýn a Paríž.

A380-lufthansa

Aj keď sú A380 prestížne lietadlá, letenky s nimi nepatria medzi najdrahšie – sú rovnakej ceny ako letenky v normálnych lietadlách. Ak preto letíte na jednej z týchto trás, chcete mať o jeden zážitok naviac, odporúčame vždy si pozerať akým lietadlom poletíte. Je totiž rozdiel letieť obyčajným Boeingom 767 a najväčším dopravným lietadlom súčasnosti.

Výhodnými letmi sú napríklad prestupné lety z Budapešti do New Yorku, cez Paríž, ktoré si dnes môžete rezervovať už za cca 400€ (napríklad na máj, jún 2012) – napríklad cez pelikan.sk, alebo stránku airfrance.com.