Ryanair privítal na bratislavskom letisku 4-miliónteho cestujúceho

Ryanair, európska najobľúbenejšia letecká spoločnosť, dnes oslavuje špeciálny míľnik – po päť a pól roku prevádzky privítal v Bratislave svojho 4-miliónteho cestujúceho! Írsky dopravca prepravil v minulom roku 1 097 207 cestujúcich, pričom sieť jeho destinácií sa za posledné roky rovnomerne rozširovala. Začínal linkami do Milána – Bergama a Londýna-Stansted v októbri 2005, pričom dnes sa počet liniek Rynairu z Bratislavy dostal až na 17.

4mil-RYR-BTS

Ide o atraktívne prímorské španielske destinácie Alicante, Malaga a Palma de Mallorca, ako aj obľúbené talianske ciele Trapani a Alghero. Pre milovníkov veľkých miest sú počas letného letového poriadku v ponuke mestské klenoty ako Dublin, Londýn, Miláno, Rím, Paríž, Edinburgh, Brusel či Barcelona.

Fanúšikova Veľkej Británie môžu okrem Londýna ďalej navštíviť Birmingham a Liverpool. V neposlednom rade sa do siete Ryanairu vo februári tohto roku zaradil ostrov Gran Canaria, kde dopravca lieta v piatok a utorok, ideálne dni pre predĺžený víkend.

„Náš aktuálny letný letový poriadok ponúka vynikajúcu voľbu pre našich klientov v Bratislave a skutočnosť, že dnes oslavujeme 4-miliónteho cestujúceho jasne ukazuje, že nízke ceny a záruka žiadneho palivového príplatku sú stále skvelou ponukou pre Slovensko. So zavedením 8 EUR dane na každého odlietavajúceho pasažiera v susednom Rakúsku dokonca očakávame, že počet našich cestujúcich v Bratislave ďalej porastie. Veríme, že Rakúšania pocestujú za hranice, aby využili ponuku našich lacných letov z bratislavského letiska a vyhli sa tak zbytočnej dani. Tešíme sa na ďalší silný výkon v Bratislave v roku 2011“, konštatovala na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave obchodná a marketingová manažérka Ryanairu Henrike Schmidt.

4-milióntym cestujúcim Rynairu v Bratislave sa stal Jozef Latkoczy, ktorý sa spolu so svojou rodinou vracal z Barcelony – Girony do svojho rodného mesta Trenčín. Na letisku v Bratislave ho už čakala Henrike Schmidt, obchodná a marketingová manažérka Ryanairu spolu s hovorkyňou bratislavského letiska Danou Madunickou, ktoré šťastnému cestujúcemu po prílete odovzdali spiatočnú letenku Ryanairu pre 2 osoby, kyticu kvetov a cestovnú sadu Letiska Bratislava.

Na oslavu tohto míľnika ponúka Ryanair 1 000 000 leteniek za cenu 7 EUR, vrátane daní a poplatkov. Letenky na mesiac máj je možné zaknihovať si prostredníctvom webovej stránky dopravcu www.ryanair.com a to od piatku 8. apríla až do pondelka 11. apríla 2010. Ponuka 7 EUR platí pre cestujúcich, ktorí na platbu využijú predplatenú kartu MasterCard, pocestujú s jednou príručnou batožinou, vzdajú sa prednostného nástupu do lietadla a zaknihujú sa na let cez web www.ryanair.com/sk.