Letisko Bratislava s novou linkou do Jerevanu

Letecká spoločnosť Armavia dnešným dňom otvorila priame letecké spojenie z Bratislavy do Jerevanu. Spojenie medzi Slovenskom a Arménskom je prevádzkované raz do týždňa a to každý pondelok s odletom z Bratislavy o 23:05 hod. Dopravca plánuje spojenie prevádzkovať celoročne a v prípade úspešnosti linky od apríla avizuje pridanie druhej frekvencie v piatok.

Letecká spoločnosť so 14 ročnou tradíciou bude na prepravu cestujúcich do Jerevanu využívať lietadlo typu Airbus A.319 s kapacitou 134 miest z čoho 8 je určených pre biznis cestujúcich. Letenky je možné zakúpiť si už dnes a to prostredníctvom internetovej stránky www.armavia.am, alebo call centra dopravcu.

Armavia Logo

Norayr Belluyan, generálny riaditeľ Armavie po dnešnom prílete do Bratislavy povedal: „V Bratislave nás síce privítalo hmlisté počasie, no my veríme v svetlú budúcnosť linky, ktorá bude spájať hlavné mesto Slovenska s hlavným mestom Arménskej republiky – Jerevanom.
Sme veľmi radi, že po relatívne dlhom období sme dnes oficiálne zahájili priame letecké spojenie Jerevanu s Bratislavou. Verím, že na našej linke už od budúceho pondelka privítame prvých obchodných cestujúcich a turistov, ktorí budú chcieť osobne spoznať krásy Slovenska a v opačnom smere tých, ktorých lákajú bohaté dejiny nášho národa“.

Vstupom arménskeho dopravcu na slovenský trh stúpol počet leteckých spoločností poskytujúcich pravidelné letecké spojenia z Bratislavy počas tohtoročnej zimnej letovej dohody medzi Slovenskou republikou a Arménskou republikou na šesť: Armavia, Czech Airlines, Danube Wings, LOT Polish Airlines, Ryanair a Sun D´Or International.