• Rio de Janeiro /

    Rio de Janeiro, Rio, je druhým najväčším brazílskym mestom a jedným z najznámejších miest na svete. Rio je turistický magnet – jeho svetoznáme pláže, karneval, či futbal z neho spravili najnavštevovanejšie mesto južnej pologule.

    Domáci (a mnohí, ktorí toto mesto navštívili) ho volajú jednoducho – Cidade Maravilhosa, úžasné mesto. Autor tohto článku, ktorý Rio navštívil s tým musí jednoznačne súhlasiť. Rio je jedným z najkrajších miest, ktoré som kedy navštívil. Toto tvrdenie je však možné len vďaka prírodným krásam, ktoré mesto obklopujú. Asi žiadne veľkomesto sa nemôže pochváliť takou polohou – kilometre piesočných pláží, úžasné scenérie kam sa len pozriete, množstvo vrchov, či krásnych zálivov. Aj to je Rio.

    Okrem toho vás mesto presvedčí aj krásnym počasím – priemerná teplota sa po celý rok pohybuje nad 20 °C a prší len občas. Ak aj prší, domácim to nevadí vysedávať na pláži – veď aj dážď tu trvá len krátko.

    Rio a bezpečnosť
    Aj keď sa v Riu obávajú aj Brazílčania, vy by ste sa nemali. Mesto, pripravujúce sa na olympijské hry, či majstrovstvá sveta robí všetko pre to, aby vám z mysle zmizli obrazy v filmov ako Cidade de Deus/Mesto bohov.

    Na plážach nájdete policajtov, či ozbrojených strážcov na každom kroku a v centre je toľko ľudí, že sa vám nestane nič. V noci sa však oplatí zobrať si taxík a cez víkend sa neodporúča chodiť do vyľudneného centra mesta.

    Rio je mestom kontrastov – už pri ceste z letiska si všimnete neslávne známe favely, ktoré svojimi farebnými omietkami, natlačenosťou a neprístupnosťou evokujú chudobu. No stačí prejazd centrom mesta s výškovými budovami, zopár tunelov a ocitnete sa na Copacabane – najznámejšej mestskej pláži, ktorá ohúri veľkosťou, množstvom ľudí, a ďalšími výškovými budovami.

    01 / Atrakcie

    Čo musíte vidieť

22 novembra, 2015
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 73 // 0,672s. //