Nový terminál na bratislavskom letisku otvorený

Dnes sa slávnostne otvoril nový terminál bratislavské letiska. Po jeden a pol ročnej výstavbe tak je cestujúcej verejnosti k dispozícii moderná letisková hala s ročnou kapacitou 3,5 milióna cestujúcich.

Terminál bol odovzdaný do predčasného užívania, prvý let z nového terminálu uskutoční vo štvrtok ráno spoločnosť Danube Wings na pravidelnej linke do Košíc a späť (let V51418 o 8:30). Od tohto dňa budú v novom termináli vybavované linky Danube Wings do destinácií v schengenskom priestore. Postupne sa budú pridávať ďalšie vybrané lety ostatných leteckých spoločností.

Nový terminál na bratislavskom letisku otvorený,

Nový terminál, ktorý sa dnes otvára zvýši ročnú kapacitu Letiska M. R. Štefánika na 5 miliónov cestujúcich a verejnosti ponúkne väčší komfort a služby na úrovni letísk porovnateľnej veľkosti.

Otázkou však ostáva, či sa nájdu pasažieri, ktorí budú nový terminál využívať. S približne 20 odletmi denne je bratislavské letisko zatiaľ len provinčné a na okraji záujmu svetových aeroliniek. Jediné svetielko nádeje predstavujú linky írskeho Ryanairu, ktorá si ako dominantný dopravca na letisku bude čoskoro diktovať vlastné podmienky. Snáď sa vedeniu letiska podarí získať aj vďaka novému terminálu prepravcov, akých si zaslúži.