Z Letiska Bratislava sa od dnes lieta do Bosny a Hercegoviny

Z bratislavského letiska sa od dnes dostanú cestujúci do novej destinácie. Wizz Air dnes spustil prevádzku novej linky do mesta Tuzla v Bosne a Hercegovine s frekvenciou 3 x týždenne. Priame pravidelné letecké spojenie Slovenska s Bosnou a Hercegovinou majú cestujúci k dispozícii po prvý raz v histórii

Airbus A320 s kapacitou 180 miest prilieta z bosnianskej Tuzly do Bratislavy každý pondelok, stredu a piatok o 7.15 h. Let W6 4614 následne odlieta z bratislavského letiska do Tuzly o 7.45 h. Letieť do Tuzly môžu slovenskí cestujúci už od 13,59 € za jednosmernú letenku vrátane všetkých poplatkov.

Tuzla je už druhou novou destináciou, ktorú počas marca začal prevádzkovať z Bratislavy Wizz Air. Od 10. marca 2017 spustil novú linku do mesta Kluž-Napoca v Rumunsku a späť s frekvenciou 2 x týždenne, každý pondelok a piatok o 12. h.

Od 30. júna 2017 pribudnú ďalšie dve nové pravidelné linky Wizz Air z Bratislavy do poľskej Varšavy a do Sofie v Bulharsku, kam sa bude lietať 4 x v týždni – každý pondelok, stredu, piatok a nedeľu.

Wizz Air pôsobí na bratislavskom letisku presne 1 rok – od 28. 3. 2016 – a počas tejto doby oznámil prevádzku už 6 leteckých spojení. Prvé lety začal vlani prevádzkovať do Skopje v Macedónsku a v decembri k nim pridal aj priame lety do Kyjeva na Ukrajine. Letenky na všetky linky spoločnosti Wizz Air si možno zakúpiť na wizzair.com.

„Sme radi, že sa nám v spolupráci s leteckými spoločnosťami podarí ponúknuť cestujúcim z Bratislavy v roku 2017 minimálne 6 nových leteckých spojení – okrem 4 liniek Wizz pribudnú tento rok od 30. októbra aj nové linky Ryanairu do Bologne v Taliansku a Solúna v Grécku. Minulý rok pribudlo z Letiska M. R. Štefánika 7 nových pravidelných liniek – Skopje a Kyjev od Wizz Air a Manchester, Korfu, Niš, Eilat-Ovda, Leeds-Bradford, ktoré prevádzkuje Ryanair,“
pripomenul Ivan Trhlík, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.