Vlakmi do celej Európy

Ak sa bojíte lietania a chcete cestovať po Európe, máme pre vás dobré správy. Od nového cestovného poriadku štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) platného od 13. decembra 2015 pribudne k dnes premávajúcemu vlaku EC Varsovia aj priame lôžkové vozne do Moskvy, či Belehradu.

Vlak EC Varsovia (ECO 130/EC 131) z maďarskej Budapešti pokračuje cez Bratislavu do Varšavy. Súčasťou vlaku budú od decembra aj lôžkové vozne, ktoré z Budapešti budú pokračovať do Belehradu, či bulharskej Sofie.

Berlin-Warszawa-Express

Smerom na sever zas pôjdu priame vozne z Varšavy cez bieloruský Minsk až do Moskvy.

Smerom na sever bude vlak vyrážať z Bratislavy o 11.10 h, premávať bude cez Kúty, Břeclav, Ostravu či Krakov až do Varšavy, kam má naplánovaný príchod o 18.05 h. Odtiaľ bude pokračovať do Minska v Bielorusku, kam má príchod o 7.24 h nasledujúceho dňa a následne pôjde do Moskvy, kam by mal prísť o 16.20 h. V opačnom smere bude vlak vyrážať z Moskvy o 16.27 h, do Minska príde o 1.16 h nasledujúceho dňa. Potom bude pokračovať do Varšavy, kam príde o 9.55 h a cez Krakov, Ostravu a Kúty príde o 16.50 h do Bratislavy. Následne bude pokračovať na juh do Budapešti, kam má príchod o 19.35 h, a odtiaľ pôjde do Belehradu s príchodom o 6.22 h nasledujúceho dňa a o 18.15 h má príchod do Sofie.

Počas leta budú ďalšie dva vozne z Moskvy vedené až k dovolenkovým letoviskám pri Jadranskom a Čiernom mori, a to do Baru v Čiernej Hore a do bulharského Burgasu a Varny.