Hrad Heidelberg

Sprievodca Heidelberg


  • Ubytovanie Heidelberg
  • Letenky
    • Hrad Heidelberg /

      Klenot medzi nemeckými destináciami a mesto kultúrnej rozmanitosi, sa nachádza v legendárnom údolí Odenwald rieky Neckar, v regióne Rhein-Neckar v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

      Hlavnou atrakciou pre turistov je Altstadt – Staré mesto, plné architektonických skvostov ako stredoveký Starý most, hrad Heidelberg, kostol Svätého Ducha či Rytiersky dom sv. Georga.

      Haupstrasse, hlavná ulica Starého mesta je plná reštaurácií, krčiem, múzeí, galérií, trhov s tradičnými nemeckými klobásami, pivom a kukučkami.

      Heidelberg je domovom najstaršej univerzity v Nemecku založenej v roku 1386. Prilákal mnoho umelcov, vzdelancov a akademikov z celej Európy, zásluhou čoho je označovaný ako neoficiálne mesto intelektuálov. Časť života tu prežili vedci ako Bunsen a Kirchhoff, existencialista Karl Jaspers, Goethe a mnoho ďalších.

      Počas nacistického režimu tu bol blízko Starého mesta postavený amfiteáter Thingstatte, ktorý slúžil na podporu propagandistických akcií. Dnes je dejiskom rozličných osláv a koncertov. Mesto tiež hostí mnoho festivalov a kultúrnych podujatí, ako napríklad ples upírov, Classic Music Festival, Medzinárodný Easter Egg trh a vianočný trh.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 45 // 0,328s. //