Šibenik
Creative Commons License Hervé via Compfight
  • Šibenik / Creative Commons License Hervé via Compfight

    Chorvátske letovisko Šibenik leží v severnej Dalmácií, v malebnom šibenickom zálive pri ústí rieky Krky do mora. Jedno z najstarších miest na Jadrane si zachovalo svoj starobylý ráz a jeho historické jadro láka na prechádzku v spleti kamenných domčekov, malých námestí a krivolakých uličiek. Medzi jeho skvosty patrí jedinečná katedrála sv. Jakuba (od roku 2000 zapísaná na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO), renesančná radnica, kostol sv. Barbory či Biskupský palác.

    Pozoruhodné je aj mestské opevnenie so štyrmi pevnosťami, ktoré môžete navštíviť a obdivovať vojenskú architektúru, ale aj výhľad na mesto a okolité ostrovy.  Okolie Šibeniku nie je chudobné ani na prírodné krásy – neďaleko sa rozprestiera Národný park Krka a Národný park Kornati.

    Kúpanie je možné priamo v meste na pláži Banj, ktorá bola otvorená len nedávno a nachádza sa iba 5 minút chôdze od centra. Krásna, až štvorkilometrová kamienková pláž je pri hotelovom rezorte Solaris, 6 km od centra mesta. Kombinácia krásneho historického jadra, prírodných krás, pláží a príjemnej klímy  robia zo Šibeniku jedno z najatraktívnejších letovísk na Jadrane.

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,459s. //