Strechy malebného mesta Rovinj
Creative Commons License Andrey via Compfight
  • Strechy malebného mesta Rovinj / Creative Commons License Andrey via Compfight

    Rovinj patrí k najmalebnejším mestám nielen v Istrií, ale aj na celom jadranskom pobreží. Je považované za mesto, ktoré si najvýraznejšie zachovalo svoj benátsky ráz. V minulosti býval predovšetkým rybárskou osadou a prístavom, dnes je vychýreným letoviskom so všetkým, čo k tomu patrí . Leží na severe polostrove Istria, takže patrí k našim najbližším chorvátskym destináciám.

    Pôvabné a dobre zachované staré mesto leží na neveľkom polostrove takmer zo všetkých strán obmývané morom. Je plné krivolakých uličiek, námestíčok, obchodíkov a kaviarní. Úzke uličky prudko stúpajú k vrcholu kopca, kde sa týči katedrála sv. Eufémie so 60 metrov vysokou zvonicou, ktorá ponúka krásny výhľad na mesto.

    Nová výstavba sa rozrastá na pevnine do všetkých strán. Ubytovať sa tu dá v hotelových komplexoch, v súkromí ale aj v kempoch, nechýbajú naturistické strediská. Pláže v Rovinji sú kamienkové a skalnaté, mnohé ocenené Modrou vlajkou.  Bohato členité pobrežie s mnohými malými ostrovčekmi je chránenou prírodnou oblasťou a všadeprítomná zeleň a vôňa borovicových lesov vás bude sprevádzať na každom kroku.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,252s. //