Príroda v okolí Bolzana
Autor: CC Harald Hoyer
  • Príroda v okolí Bolzana / Autor: CC Harald Hoyer

    Živé multikultúrne mesto uprostred hôr je centrom talianskej oblasti Trentino-Alto Adige alebo aj Južného Tirolska. V poslednom čase sa preslávilo aj vďaka „ľadovému mužovi“ Ötzimu – pračlovekovi nájdenom v ľadovci v roku 1991, ktorého môžete vidieť v miestnom Archeologickom múzeu spolu so zaujímavou expozíciou.

    No Bolzano je hlavne dobrým východiskovým bodom pre spoznávanie celej oblasti južného Tyrolska (vďaka vlakovému spojeniu s Innsbruckom je spojenie cez Viedeň dostupné aj pre cestovateľov zo Slovenska), jednej z najkrajšej časti Talianska. Talianske Dolomity ponúkajú až neskutočné prírodné divadlo.

    Mesto Bolzano
    Centrom mesta je Piazza Walther (Waltherplatz) s nádherným gotickým dómom z 15. storočia s 65-metrovou vežou. V centre môžete navštíviť obrovské množstvo butikov, trhov a obchodíkov pre gurmánov. Miestne reštaurácie sa môžu popýšiť skvelou tradičnou kuchyňou, ktorá je kombináciou hlavne rakúskeho a talianskeho kulinárskeho umenia. Keby sa vám toho v Bolzane náhodou málilo, v jeho okolí môžete navštíviť niekoľko zámkov a hradov, ktoré si tu od 12. storočia stavala šľachta.

17 apríla, 2017
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,321s. //