Torremolinos
  • Torremolinos /

    Chudobná rybárska dedinka, ktorá sa počas 50 rokov premenila na moderné stredisko cestovného ruchu patrí dnes medzi najznámejšie, najživšie a najpopulárnejšie letoviská v Andalúzii.

    Svojej popularite vďačí najmä skvelej polohe blízko Málagy a tunajšieho letiska.

    Dnes je Torremolinos moderné letovisko s nespočetným množstvom hotelov, najmä britských turistov, nákupných ulíc, kaviarní, reštaurácií a barov.

    Celým mestom sa tiahne pobrežná promenáda, ktorá oddeľuje pláž od mesta. Známa je rybárska štvrť La Carihuela, kde môžete v miestnych reštauráciách ochutnať najrôznejšie pokrmy z morských plodov a rýb, či nakúpiť najrôznejšie suveníry. Modernejšia časť „Torre“ je naopak povestná rušným nočným životom, diskotékami a barmi.

    Piesočnatá pláž v Torremolinos je nádherná, široká so žltým pieskom a poskytuje širokú ponuku vodných športov a iných atrakcií.

    Na okraji letoviska sa nachádza najväčší vodný park celej oblasti – „Aqualand“ s najrôznejšími šmykľavkami, toboganmi a bazénmi, reštauráciami a barmi, obchodmi so suvenírmi, ktoré ponúkajú príjemne strávený deň všetkým generáciám.

23 marca, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,288s. //