Košice
Miloš via Compfight
  • Košice / Miloš via Compfight

    Košice sú metropolou východného Slovenska a druhé najväčšie mesto krajiny. V roku 2013 sa stanú spoločne s Marseille Európskym mestom kultúry. Mesto má bohatú históriu a dôkazom toho je centrum s početnými pamiatkami, ktoré tvoria najväčšiu mestskú pamiatkovú rezerváciu na Slovensku.

    Hlavnej ulici kraľuje veľkolepý Dóm svätej Alžbety – najväčší chrám na Slovensku. Z jeho 60-metrovej veže si môžete vychutnať výhľad na celé mesto. Ďalšou dominantou Hlavnej ulice je budova Štátneho divadla. V jeho tesnej blízkosti sa nachádza Spievajúca fontána so zvonkohrou, neodmysliteľna patriaca ku Košiciam. Prechádzku historickým centrom mesta si môžete spríjemniť aj posedením v kaviarničke či nákupom v butikoch.

    V meste môžete navštíviť niekoľko múzeí – najvýznamnejšie sú
    Východoslovenské a Slovenské technické múzeum. V Urbanovej veži na Hlavnom námestí sa nachádza Múzeum voskových figurín, v ktorom vystavujú figuríny osobností spojených s mestom. Voľný čas môžete tráviť v Zoologickej aj botanickej záhrade. Z kultúrnych inštitúcií majú najväčší význam Štátna filharmónia a Štátne divadlo Košice.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,217s. //