Hurikán Irene mieri k severovýchodu USA a k New Yorku

K husto zaľudnenenému regiónu severovýchodého USA mieri prvý zo série každoročných hurikánov – hurikán Irene. V najbližších hodinách a dňoch tak spôsobí masívne výpadky v pravidelnej doprave. Úplne ochromená ostáva letecká doprava s tisíckami odvolaných letov (len cez víkend bolo odvolaných 3000 letov), či prvým uzatvorením newyorského metra v histórii.

Situácia na letiskách
Väčšina amerických aeroliniek cez víkend zrušila lety z východného pobrežia a pripojilo sa k nim aj viacero európskych aeroliniek. Letiská momentálne ostávajú zatvorené aj pre prílety aj pre odlety – napríklad newyorské letisko JFK, tomu v prípade strednej intenzity búrky dokonca hrozí aj prívalová vlna. Priebeh hurikánu môžete sledovať napríklad na stránkach nytimes.com.

Hurikán Irene mieri k severovýchodu USA a k New Yorku,

Pre detailné informácie o letoch v postihnutej oblasti kontaktujte vašu aerolinku a sledujte oficálne stránky amerického centra na sledovanie hurikánov www.nhc.noaa.gov.

Update 1
Celkový počet zrušených letov dosahuje v nedeľu počet 4970 a pre sobotu 3367 letov. Najviac postihnutým letiskom je newyorské JFK s 871 letmi, Newark a LaGuardia. Postupne sa uzatvárajú aj letiská vo Philadelphii, Washingtone, Bostone, či Baltimore.

Aer Lingus

Air Canada

AirTran

Alaska Airlines

American Airlines

British Airways

Continental

Delta

Frontier Airlines

jetBlue

Lufthansa

Spirit Airlines

United

US Airways

Virgin Atlantic