Acazaba de Almería
Autor: Domingo Leiva
  • Acazaba de Almería / Autor: Domingo Leiva

    Almeria, dvestotisícové španielske mesto je v poctou arabskému dedičstvu Iberského poloostrova. Meno mesta znamená v arabčine zrkadlo mora a práve more je hlavným faktorom, ktorý celé mesto ovplyvňuje.

    Okrem mora je to aj jediná európska púšť, ktorá mesto obklopuje – Almeria má jednu z najteplejších klím v Európe – v zime sa teplota pohybuje okolo 18°C, v lete presahuje aj 40°C v tieni.

    Nepredpokladáme teda záujem o cestovanie v lete, Almeria, ktorá vyzerá ako budúca nájdejná destinácia Ryanairu z Bratislavy je však podobne ako Alicante, či Malaga skvelou možnosťou ako „vypadnúť“ zo slovenskej zimy.

    Podobne ako v Malage aj tu nájdete arabskú pevnosť zvanú Alcazaba tróniacu nad mestom, či katedrálu, ktorá kedysi slúžila ako mešita. Podobne ako v celej Andalúzii aj v Almerii nájdete skvelé jedlo, a dokonalú atmosféru južného Španielska.

    V Almerii takisto nájdete aj jednu z najväčších nudistických pláží v Európe – El Playazo vo Vera.

    Ako sa dostať do Almerie

    Ryanair lieta na letisko v Almerii (LEI) z Bruselu Charleroi (CRL),
    Dusseldorfu Weeze (NRN), londýnskeho Stanstedu (STN), a z Madridu (MAD).
    Pre Slovákov je tak najvhodnejšia možnosť (až do otvorenia priamej linky) cestovať s prestupom v Londýne, či Bruseli – najlacnejšia možnosť vychádza 11/12 hodinová cesta cez Londýn za cca 150 eur.-

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,218s. //