Bratislavské letisko s novou linkou na Kanárske ostrovy

Ryanair, európska najobľúbenejšia letecká spoločnosť, dnes oznámila, že začiatkom budúceho roka otvorí tri nové bázy na Kanárskych ostrovoch, kde plánuje umiestniť svojich šesť lietadiel. Po dve lietadlá by mali byť bázované od februára
budúceho roku na ostrovoch Gran Canaria, Lanzarote a Tenerife, pričom frekvencia a počet liniek by sa mali zvýšiť i na ostrov Fuerteventura.

Jednou z avizovaných novootváraných liniek je i spojenie Bratislavy s hlavným mestom Gran Canaria – Las Palmas. So slnečnou destináciou v Atlantickom oceáne bude hlavné mesto Slovenska spojené dvakrát do týždňa a to v pondelok a piatok. Záujemcovia si môžu letenku zakúpiť prostredníctvom www.ryanair.com už od tohto štvrtka 2. decembra 2010.

Michael Cawley z Ryanairu sa dnes vyjadril: “Sme veľmi radi, že dnes môžeme ohlásiť tri nové bázy na Kanárskych ostrovoch a nárast počtu liniek na 112, kt. budú zahájené od februára 2011 a prinesú až 4,5 milióna cestujúcich ročne. Zvýšená ponuka lacných leteniek prinesie nových návštevníkov do Fuerteventura a do nových báz Gran Canaria, Lanzarote a Tenerife, prostredníctvom ktorých dôjde k ďalšiemu rozvoju cestovného ruchu. Rast Ryanairu je priamo spojený s vizionárskou iniciatívou vlády Kanárskych ostrovov, ktorá v posledných rokoch identifikovala kritický význam ponuky lacných leteniek a spolupracovana s Ryanairom na znížení letiskových poplatkov s cieľom navrátiť objemy turistov na rekordnú úroveň z roku 2007“.