Najlepšia aerolinka roka je Asiana Airlines

Aerolinkami roka sa stala juhokórejská letecká spoločnosť Asiana Airlines, ktorá tak potvrdila dominanciu ázijských spoločností v tejto ankete v posledných rokoch.

Aj na ďalších stupňoch rebríčku by ste márne hľadali tradičných európskych prepravcov – na druhom mieste skončila Singapore Airlines, na treťom Qatar Airways, ďalej Cathay Pacific Airways (mninuloročný víťaz) a prvú päťku uzatvára Air New Zealand.

O poradí v rebríčku rebríčku britskej spoločnosť Skytrax o titul najlepšej leteckej spoločnosti sveta hlasovalo takmer 18 miliónov cestujúcich z celého sveta. Skytrax je agentúra analyzujúca letecký trh, kvalitu služieb leteckých dopravcov a letísk, ktorá každoročne usporiadava anketu o najlepšie aerolinky, najlepšiu prvú či biznis triedu, hodnotí aj najlepšie prémiové salóniky (lounge), či regionálne aerolinky.

Najlepšími európskymi aerolíniami podľa celosvetového hlasovania je nemecká Lufthansa, Swiss a Turkish Airlines a vo východnej Európa zvíťazíl tento rok maďarský Malév (zosadil tak z trónu dlhoročného premianta ČSA).

Najlepšou low-cost aerolinkou sa stala AirAsia.