Pohľad na austrálsky Perth
  • Pohľad na austrálsky Perth /

    Štvrté najväčšie mesto krajiny protinožcov, a tiež hlavné mesto Západnej Austrálie, získalo vďaka svojej izolovanosti vlastný jedinečný charakter.

    V tomto takmer dvojmiliónovom meste, aj napriek jeho starobylému pôvodu, ktoré bolo domovom domorodých Nyoongarských ľudí už pred 40 000 rokmi, zacítite mladistvú atmosféru, uvoľnenie a zábavu.

    Mnoho atrakcií v Perthe sa nachádza v blízkosti vody, či už pláže tiahnuce sa pozdĺž pobrežia na severe alebo parky na pokojné prechádzky a piknik na okraji rieky Swan. Časť mesta – Fremantle, u miestnych známa ako „Freo“, je rušný prístav, ktorý si získal reputáciu ako útočisko pre umelcov a študentov.

    Len pár kilometrov severne od Fremantle nájdete najobľúbenejšiu tunajšiu pláž – Cottesloe Beach.
    Jeden z najväčších mestských parkov na svete – Kings Park, ponúka návštevníkom tisícky akrov s výhľadom na mesto, aj botanickú záhradu. A aká by bola návšteva Austrálie bez stretnutia klokanov či iných pôvodných zvierat, ktoré môžete zblízka vidieť v štátnej zoo – War Memorial Park Perth.

    A ak si chcete zaplávať s delfínmi, stačí navštíviť najväčšie akvárium v krajine – Akvárium Západnej Austrálie, ktoré patrí k najväčším lákadlám mesta, ktoré miluje vodu.

3 marca, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 48 // 1,271s. //