D'Alt Vila v starom meste
  • D'Alt Vila v starom meste /

    Španielsky ostrov Ibiza je preslávený najmä vďaka svojim nádherným plážam a samozrejme rušnému nočnému životu.  Ten sa sústredí v svetoznámych kluboch ako Pacha, Privillege, Amnesia či Space, v ktorých pravidelne vystupujú najpopulárnejší svetoví DJi.

    Väčšina klubov sa nachádza v okolí hlavného mesta ostrova Eivissa (alebo jednoducho Ibiza). Staré mesto tvorí prístav s priľahlými štvrťami Sa Penya a La Marina, ktoré sú pretkané úzkymi uličkami s obchodíkmi, stánkami so suvenírmi, barmi a reštauráciami. Horné mesto D´alt Villa obohnané hradbami, na ktorého vrchole sa týči katedrála Santa Maria d´Eivissa,je od roku 1999 súčasťou Zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO.

    Pláže Ibizy patria k najčistejším a najkrajším v celom Stredomorí. Priamo v Eivisse sa nachádza mestská pláž Ses Figueretes a pokojnejšia pláž v zálive Talamanca, na konci mesta začína dlhá piesočnatá pláž Platja d´en Bossa, ktorá je veľmi obľúbená medzi návštevníkmi tunajších klubov. Neďaleko hlavného mesta (7 km) sa nachádza aj jediné letisko na ostrove.

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,305s. //