Chania
  • Chania /

    Chania je často považovaná za najkrajšie mesto na Kréte, a niet sa čo čudovať. Vďaka výraznej benátskej architektúre a jedinečnej historickej atmosfére ju nazývajú aj „Krétske Benátky“. Mesto bolo totiž dlho pod benátskou nadvládou, neskôr ho dobyli Turci.

    Dnes je druhé najväčšie mesto Kréty ležiace v jej západnej časti veľmi navštevovaným letoviskom. Má i svoje letisko, i keď často sa prilieta aj na väčšie letisko v Heraklione. Priamo v meste sa nachádza piesočnatá pláž Nea Chora, ďalšie pláže sú v okolitých blízkych strediskách.

    Stará časť Chanie je obohnaná takmer tromi kilometrami hradieb, z bašty Schiavo je krásny výhľad na staré mesto. Typickou ukážkou benátskej architektúry je zreštaurovaná pevnosť Firkas, v jednej z jej veží je dnes Námorné múzeum. Určite sa oplatí zažiť atmosféru starého benátskeho prístavu so skvelými tavernami a kaviarňami.

    Na svoje si tu prídu aj priaznivci nakupovania – môžu sa realizovať v malých obchodníkoch v starom meste či na veľkej tržnici Dimokiti Agora. No a nočný život tohto pulzujúceho mesta si zase môžete vychutnávať v množstve nočných podnikov a barov.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 44 // 0,250s. //