Castello di Nicastro, Lamezia Terme
aurelio candido via Compfight

Sprievodca Lamezia Terme


  • Ubytovanie Lamezia Terme
  • Letenky
    • Castello di Nicastro, Lamezia Terme / aurelio candido via Compfight

      Mesto Lamezia Terme sa rozprestiera v prudkej zníženine medzi horami a morom v zálive Sant Eufemia v talianskej Kalábrii. Vzniklo spojením dvoch samostatných miest, menšieho Sambiasa v severnej časti a väčšieho Nicastra.

      Pôvodná Lamezia tvorí len nepatrnú časť v horách, ktorá je pre všedný život nepraktická, ale pre turistov je zaujímavým cieľom. Svojimi krivolakými uličkami stúpajúcimi do hôr tvorí malebné zákutia.

      Vďaka svojmu medzinárodnému letisku kam lieta aj Ryanair je Lamezia Terme pre množstvo návštevníkov bránou do vyhľadávanej oblasti Kalábrie. Ponúka však aj možnosti nákupov a zábavy. Rozsiahla hlavná obchodná trieda s množstvom obchodov a reštaurácií vedie od železničnej stanice smerom do hôr a končí pri hrade Nicastro.

      Väčšie z pôvodných miest, Nicastro, s peknou starou štvrťou San Teodoro leží na úbočí kopca obklopené lesmi. V tejto časti sa nachádza zrúcanina hradu Nicastro. Medzi významné pamiatky patria početné kostoly, stará radnica alebo divadlo. V časti Sambiase, už od dôb antiky známej ako kúpeľné mestečko, dosiaľ stojí množstvo palácov. Ako je už z názvu mesta zrejmé, nájdete tu termálne pramene románskeho pôvodu, zvané „Terme di Caronte“.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 46 // 0,222s. //