Clinton Square, Syracuse
  • Clinton Square, Syracuse /

    Syracuse v New Yorku je piatym najväčším mestom tohto štátu a zároveň najväčším nositeľom tohto mena v USA. Toto 150 000 centrum regiónu bolo pomenované po slávnom sicílskom meste Syrakúzy a je dejiskom jedného z najväčších State Fairs – Great New York State Fair, ktorý každoročne priláka vyše milión návštevníkov. Aj vďaka tomu si mesto vyslúžilo prezývku mesto festivalov – okrem State Fair tu môžete navštíviť festival škótskej a keltskej kultúry, taliansky La Festa Italiana, írsky, grécky, či Oktoberfest oslavujúci tunajšie nemecké obyvateľstvo.

    Ako stredisko a centrum strednej časti štátu New York sú americké Syrakúzy živým mestom, ktoré aj vďaka prítomnosti blízkeho jazera Onondaga prilákajú vyše milión turistov ročne.

    A to je pritom mesto, kde ročne napadá vyše 3m snehu – Syrakúzy sú totiž najzasneženejším veľkým mestom v USA. Najčastejšie sneh padá v malých dávkach viacero dní, no nezriedka napadá aj meter v priebehu 1 dňa.

    Turisti sem chodia obdivovať najmä úžasné budovy z 20 a 30 rokov minulého storočia keď mesto vďaka obchodu so soľou hralo dôležitú úlohu v americkej ekonomike. Za zmienku určite stojí Niagara Mohawk Building, jedna z najkrajších pamiatok na ozdobnú éru Art Deco.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,295s. //