Najlepšie hotely v New Yorku

New York, to je asi najdrahšia destinácia sveta. Priemerná cena hotelov na Manhattane sa po celý rok pohybuje okolo 200 – 300 dolárov za noc pre dve osoby, preto sa netreba čudovať, že práve tu, v hlavnom meste sveta nájdeme tie najdrahšie, najluxusnejšie hotely, ktoré sa stali inšpiráciou pre stovky ďalších zariadení po celom svete.

Vybrať tie najlepšie hotely v New Yorku je neľahká úloha – aj keď tu nájdeme len cca tucet päťhviezdičkových hotelov, určite poznáte aj tie, čo majú o hviezdičku menej. Hovorí vám niečo Waldorf-Astoria, Carlton, Morgans, či Chambers? Všetko sú to úžasné luxusné hotely, kde sa noc zaplatíte stovky eur.

plaza-newyork-hotel

No úplne iná kategória sú päťhviezdičkové hotely – čo meno, to pojem. Jumeirah Essex House, Royalton, Surrey, Benjamin, Plaza, Plaza Athenee, Lowell, Gramercy Park Hotel, Peninsula, Carlyle, Sherry Netherland, Pierre, či Ritz Carlton. Aké sú? Ako vyzerajú tieto luxusné hotely vovnútri?

Plaza Hotel
Plaza Hotel je nielen najznámejším hotelom v New Yorku, ale bezpochyby aj jedným z najdrahším. Za noc v prezidentskom apartmáne totiž zaplatíte celý majetok – 15 000 dolárov.
Za túto sumu môžete v lacnejšom hoteli na Manhattane bývať skoro pol roka. V ňom však nebudete mať výhľad na Central Park, mramorovú kúpeľnu obloženú zlatom, či 3 krby. Ani ostatné izby však nie sú lacné – priemerná cena za noc sa pohybuje okolo 1000 dolárov.

Ritz-Carlton Hotel
Za podobnú cenu nájdete aj hotel Ritz-Carlton, spojenie dvoch najprestížnejších značiek v hotelovom biznise na jednom mieste. Ritz-Carlton nájdete na okraji Central parku s dokonalým výhľadom naň – je to obľúbené miesto pre tých, ktorí hľadajú dokonalé služby a prepychový komfort.

St. Regis Hotel: Luxus z dávnej doby
Za cca 900 dolárov za noc sa môžete vyspať v paláci St. Regis priamo na Piatej avenue. Tento legendárny pomník luxusu a prepychu vás prenesie do doby, keď vládol Ľudovít XVI – Kráľ slnko. Originálny nábytok, atmosféra starých čias a prvotriedny servis.


Najvyššiu sumu, až 15 000 dolárov zaplatia hostia za jednu noc v najluxusnejšom – prezidentskom apartmáne hotela St. Regis, ktorý sa zaraďuje medzi najluxusnejšie a najdrahšie apartmány na svete.

Lowell Hotel
Pre nás najkrajší z luxusných hotelov starého štýlu v New Yorku. Noc strávená v Lowelli vás vyjde na najmenej 400 eur, no určite nebudete banovať. Za svoje peniaze dostanete starosvetské bývanie v najlepšej štvrti New Yorku – na Upper East Side, neďaleko Central parku. Každá z izieb má vlastný štýl a žiadne dve nie sú rovnaké – všetky sa však nesú v historickom štýle anglickej elegancie. V Lowelli nebudete cítiť hektický svet okolo vás, ale len prvotriedne služby a dokonalé pohodlie.

Mandarin Oriental New York
Ak je Lowell našim najobľúbenejším hotelom s nádychom starých čias, medzi modernými hotelmi vyhráva Mandarin Oriental. Nachádza sa v úžasnom Time Warner Center na okraji Central parku s neskutočnými pohľadmi na celý park a mesto pod vami. Ceny sa tu začínajú na 800 dolároch za jednu noc, avšak za výhľad sa platí.

Ak sa rozhodnete ísť do New Yorku, na ubytovaní na Manhattane asi neušetríte. Ak chcete ušetriť, vyberte si jeden z lacných a slušných hotelov v Long Island City v Queens. Tam sa priemerné ceny hotelov za noc približujú tomu, čo je ochotný Slovák zaplatiť. Skúste napríklad hotel Ramada Long Island City.