Parthenon / Παρθενών
oboulko via Compfight
  • Parthenon / Παρθενών / oboulko via Compfight

    Atény (4,5 mil. ob.), hlavné a najväčšie mesto Grécka, je jedno z najstarších miest v Európe, známe ako kolíska demokracie a filozofie, kultúrne a vzdelávacie centrum starovekého Grécka. V meste sa nachádzajú mnohé zachovalé antické pamiatky, a preto výlet do Atén je akoby výletom do histórie.

    Dominantou gréckej metropoly je samozrejme Akropola – chrámový okrsok postavený na pahorku nad mestom, s najznámejším chrámom Parthenon. Ďalej sú to pozostatky chrámu Dia Olympského – najväčšíeho antického chrámu, Dionýzovo divadlo pod Akropolou, centrum mesta Agora či Archeologické múzeum.

    Antické pamiatky však zďaleka nie sú to jediné, čo v Aténach stojí za návštevu. Môžete obdivovať aj mnohé kostoly a kláštory, navštíviť divadlá a múzeá, nakupovať na jednej z typických tržníc
    a ochutnať chutnú a zdravú grécku kuchyňu. Počas horúcich dní sa môžete okúpať na jednej z metských pláží. No a príjemný večer sa dá stráviť napríklad pri posedení na jednej z terás s romantickým výhľadom na mesto pri západe slnka.

    Atény majú rozhodne čo ponúknuť ich návšteva sa zaradí medzi vaše nezabudnuteľné zážitky.

2 apríla, 2015
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,254s. //