Najväčší hotel na svete bude v Saudskej Arábii a nikdy ho nenavštívite

Posvätné moslimské mesto Mekka je dnes všetko len nie pútnická destinácia. Vďaka masívnej výstavbe v posledných rokoch vyrastá na miestach kde sa tvorila história celého regiónu arabský Disneyland.

Milióny pútnikov, ktorí do mesta prichádzajú predsa potrebujú niekde prespať, zabaviť sa a najesť. A tak panoráme Mekky dnes čoraz viac dominujú megahotely, ktoré s historickým mestom nemajú nič spoločné. Vyrastajú na mieste historických budov, ktoré sú nenávratne ničené kvôli masívnej novej výstavbe.

Abraj-Kudai-Tower

Najnovšie bol predstavený megaprojekt najväčšieho hotela na svete Abraj Kudai. S jeho dostavbou počítajú v roku 2017 – dovtedy bude za najväčší hotelový komplex sveta považovaný The Venetian and The Palazzo v Las Vegas.

Desať veží bude určených pre hotel štvorhviezdičkovej kategórie a ostatné dve veže budú tvoriť luxusnejší hotel kategórie piatich hviezdičiek.

Hotel Abraj Kudai bude stáť 3.6 miliardy dolárov a nájdete tu 10,000 izieb, 70 reštaurácií na 45 poschodiach v 12 vežiach. 5 vrchných poschodí bude rezervovaných pre saudskú kráľovskú rodinu a podobne ako celá Mekka bude hotel určený len pre hostí moslimskej viery.