ČSA rozširuje ponuku letov do Bratislavy

České aerolínie (ČSA) posilnia v tohtoročnej letnej sezóne pravidelnú linku do Soulu a do letového poriadku pridajú 18 nových destinácií v Ázii a Tichomorí.

Viac letov bude aj na linkách do Bratislavy a pravidelné spoje z Košíc a Bratislavy spoločnosť lepšie napojí na odlety z Prahy. Letný letový poriadok prezentovali zástupcovia ČSA na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave.

Boeing 737 spoločnosti ČSA

Jednou z noviniek prepravcu je posilnenie diaľkových letov do Soulu, kam spoločnosť pridá štvrtú frekvenciu a spoločne s Korean Air budú ponúkať osem spiatočných spojov týždenne. Vďaka týmto zmenám aerolínie rozšíria ponuku spojov do Ázie a Tichomoria.

K pôvodným 20 destináciám postupne pribudne do letového poriadku spoločnosti ďalších 18 bodov, napríklad Honolulu, Rangún alebo Peking.

Letový poriadok sa v tejto sezóne obohatí aj o turistické ciele v Európe. Pribudne doň 25 nových destinácií v Stredomorí, ktoré budú ČSA ponúkať spolu so spoločnosťou Travel Service pod značkou SmartWings. Pôjde napríklad o Neapol, Ibizu, Rodos, Split, Burgas či Maltu.

Dve nové spiatočné frekvencie pridajú ČSA aj na novej linke PrahaBratislavaKošice, ktorá tak bude na oboch úsekoch vybavovaná dvakrát denne vždy v pondelok, stredu, štvrtok a piatok. „Hlavným prínosom nového letového poriadku je výrazne lepšie napojenie oboch pravidelných liniek z Bratislavy aj Košíc na ďalšie spoje spoločnosti a partnerov vybavovaných z Prahy.
Vďaka tomu môžu ČSA ponúknuť cestujúcim z Bratislavy nadväzné spoje do 23 destinácií, pasažierom z Košíc až do 41 miest,“
priblížil riaditeľ obchodu a marketingu spoločnosti Stanislav Zeman.

Od 1. apríla zavádzajú aerolínie pre zákazníkov na slovenskom trhu možnosť zaplatiť nákup leteniek štandardným bezhotovostným bankovým prevodom. Nový platobný nástroj bude možné používať na webových stránkach spoločnosti pri nákupe leteniek sedem a viac dní pred odletom. Letenky zaobstarané kratšie ako týždeň pred odletom bude možné aj naďalej hradiť kreditnými alebo debetnými kartami.