Najkrajšie opustené pláže Španielska

Kto nesníva o nekonečnej modrej oblohe, páliacom slnku, tyrkysovom mori s pocitom mäkkého teplého piesku pod nohami? V Španielsku si tento sen môžete kedykoľvek splniť aj bez množstva turistov. AK hľadáte pokojnú a pohodovú dovolenku na osamelých plážach, čítajte ďalej: predstavujeme vám 7 opustených pláží, kde sa budete cítiť ako páni sveta…

Calo des Moro Beach, Malorka Autor: mirecreo.com

Cala de Algaiarens, Menorca

Zlatá pláž Cala de Algaiarens sa nachádza na španielskom ostrove Menorca. Prístup k malebnej zátoke obklopenej skalnatými svahmi nie je najľahší, aj preto tu nikdy nenájdete preplnenú pláž. Cala de Algaiarens je pokrytá jemným zlatým pieskom a krištáľovo čistá voda je ideálna pre potápanie a skúmanie morského dna. Vlny tu však bývajú pomerne silné, takže nie je vhodná pre rodiny s deťmi.

Playa de Rodas, ostrovy Cies

Nádherná pláž v tvare polmesiaca Playa de Rodas sa nachádza na ostrovoch Cies pri pobreží španielskej Galície, ktoré sú prezývané aj Karibikom Európy. Teplá, pokojná a krištáľovo čistá voda je ideálna pre kúpanie a šnorchlovanie. A keď budete unavení z plávania, môžete sa natiahnuť na snehobiely piesok a vychutnávať si slnko. Na ostrovy Cies sa dostanete trajektom z Vigo alebo Baiony.

Autor: Javier

Autor: Javier

Playa del Silencio, Cudillero

Ak hľadáte pokoj a ticho, bude Playa del Silencio (pláž ticha) ideálnym miestom. Nachádza sa na pobreží Astúrie, severo-západne od Ovieda a blízkosti rybárskej dediny Cudillero. Zlatohnedá piesočná a okruhliaková pláž je ideálne miesto pre pokojnú dovolenku v tichom prostredí pod borovicami.

Autor: Marcus Hunt

Autor: Marcus Hunt

El Palmar, Cadiz

Pláž El Palmar sa nenachádza v odľahlej zátoke, ako väčšina pláží na tomto zozname, ale je tak veľká, že ani pri množstve návštevníkov sa tu nebudete cítiť utlačovaní. V dohľade nebude žiadny obrovský hotel, či turistická reštaurácia, len nekonečne dlhá piesková pláž ideálna aj pre surfovanie.

Autor: Pedro Caballero

Autor: Pedro Caballero

Playa de Estorde, La Coruna

Playa de Estorde nachádza v Galícii, v severozápadnom Španielsku, na západ od mestečka Corcubión. Táto dlhá pláž s jemným bielym pieskom a pokojnou, čistej vody je ideálna aj pre rodiny s deťmi. Okrem toho je plytká voda ideálna pre šnorchlovanie. Jedná sa o veľmi pokojnú pláž, ktorá ožíva len príchodom domácich v nedeľu.

Pláž Calo des Moro, Malorka

Na juhovýchodnom pobreží španielskeho ostrova Malorka nájdete malú a odľahlú pláž Calo des Moro. Dramatické útesy, tyrkysová voda a jemný biely piesok – čo viac si môžete priať pre nezabudnuteľnú dovolenku? Plytká voda je ideálna pre rodiny s deťmi, a krištáľovo čistá voda poteší snáď každého. Počas hlavnej sezóny tu pokoj nehľadajte, no mimo júla a augusta je to oáza pokoja. Pláž sa nachádza len 6 km od mesta Santanyi a ľahko prístupná.

Autor: TONI BARABINO

Autor: TONI BARABINO

Aiguablava, Girona

Pláž príznačne nazvaná Aiguablava (modrá voda) sa nachádza v severnej časti pobrežia Costa Brava, v krásnej malej zátoke lemovaná dramaticky strmými útesmi. Môžete ležať na piesku, sledovať plachetnice, či plávať v priezračnej a kľudnej vode. Napriek svojej popularite a kráse je oveľa pokojnejšia ako ostatné pláže na pobreží Costa Brava. Je to ideálne miesto, kde stráviť svoj ​​slnečný deň, ak ste ubytovaní napríklad v Girone.