Bonifacio

Sprievodca Bonifacio


  • Ubytovanie Bonifacio
  • Letenky
    • Bonifacio /

      Bonifacio, dominanta južného cípu francúzskeho ostrova Korzika (L‘ Extreme Sud), patrí svojou polohou k jedným z najideálnejších miest určených na pestrú dovolenku.

      Ak patríte k milovníkom jemných piesočnatých pláží, azúrových vôd alebo radi blúdite okolím, toto všetko nájdete práve tu.

      Pri návšteve určite nevynechajte historickú časť, Staré Mesto Bonifacio, ktoré tvorí labyrint úzkych uličiek a stredovekých budov balansujúcich na hrane impozantných vápencových útesov vo výške 70 metrov v obkľúčení starovekých stien citadely už od roku 828.

      Druhá tvár mesta, ako módneho prímorského letoviska sa môže pochváliť napríklad rušným prístavom plným jácht s pôsobivým lemovaním elegantných barov, reštaurácií a hotelov. Obľúbenými atrakciami sú tiež výlety loďou na neďaleké ostrovy Lavezzi, prístavné mestečko Porto – Vecchio, či dokonca Sardíniu.

      Skutočným pokladom sú návštevy horských dedín ako je Sainte – Lucie de Tallano, zaujímavých historických miest ako Sartène a prehistorických miest v Pianu di Levie nachádzajúcich sa na Alta Rocca, hornatom chrbte Korziky. Malou radou pre vás, aby ste predišli nemilým prekvapeniam, môže byť ovládanie základov francúzštiny alebo francúzskych fráz, pretože angličtina v tejto oblasti nie je veľmi využívaná.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 46 // 0,211s. //