Radnica v meste Delft
  • Radnica v meste Delft /

    Primárne známy pre historické centrum mesta s kanálmi, maliara Vermeera, či delftskú modrú keramiku (Delftware), ako aj Delft University of Technology.

    Toto stredne veľké mesto na západe Holandska, medzi mestami Rotterdame a Haag, je plné tradičnej a nedotknutej architektúry. Ak nie ste fanúšikom rušných miest ako Amsterdam, toto je jedinečná alternatíva, ktorá ponúka rovnako zaujímavý pohľad na bohatú kultúru starého Holandska, avšak v oveľa intímnejšom meradle.

    750 ročná história mesta sa spája s vytvorením prvých kanálov – najstarší je Old Delft (de Oude Delft), s ktorými sa spája aj názov Delft, odvodený od slova „delven“, čo znamená ponoriť alebo kopanie.

    Architektúra mesta je špecifická nie veľmi širokými ulicami. Doprava v meste je preto sústredená na chôdzu a bicykle, ktoré sú najobľúbenejším druhom dopravy. Možnosť si požičať bicykel za približne 50 eur je tak pre turistov veľmi lákavá.

    Delft, ako centrum umenia a vedy, ponúka širokú škálu moderných aj historických atrakcií.

    Centrum mesta si zachováva veľké množstvo monumentálnych stavieb, zatiaľ čo v mnohých uliciach sú kanály prepojené typickými mostami. Jednou z najobľúbenejších je Mestská radnica – renesančná budova na námestí Markt, oproti Nieuwe Kerk (Nový kostol), navrhnutá holandským architektom Hendrick de Keyserom, ktorej vzhľad bol obnovený v 20.storočí.

    Táto pozoruhodná turistická destinácia je skvelý cieľ pre jednodňový výlet, ako aj základňa pre spoznávanie regiónu. Väčšinu turisticky atraktívnych miest nájdete aj v bezplatnej aplikácii pre iPhone aj Android, ktorú vytvorilo samotné mesto Delft.

3 marca, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,241s. //