Kemer
  • Kemer /

    Turecké letovisko Kemer 40 km od Antalye je vhodné nielen na plážovú dovolenku. Jeho okolie je vyhľadávané pre svoju nádhernú prírodu a čisté more. Kulisu mesta tvorí majestátny masív pohoria Tauris. Z prírodných zaujímavostí blízkeho okolia stoja za pozornosť národný park Olympos, zelený kaňon Göynük či horiace výrony plynov zo zeme zvané Chiméry, za históriou sa môžete vydať k pozostatkom starovekých miest Phaselis, či Olympos.

    V Kemeri nájdete predovšetkým rozsiahle hotelové komplexy. Priamo v meste je niekoľko pozostatkov antických stavieb, byzantský kostol a lovecký zámok.  Počas voľných chvíľ sa môžete prechádzať po promenáde, kde je veľa obchodíkov s tradičnými výrobkami či suvenírmi, reštaurácie, bary či galérie a prístav, kde vášmu obdivu neuniknú jachty, ktoré tu kotvia.

    Pláže v meste a okolí sú piesočnaté, čiastočne premiešané kamienkami, s čistým a teplým morom.  V pobrežných vodách sa nachádza veľa planktónu, ktorý v noci krásne svetielkuje, a z miestneho prístavu sa môžete vydať na plavbu za voľne žijúcimi delfínmi.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 44 // 0,235s. //