Semmering železnica
Autor: Mundus Gregorius
  • Semmering železnica / Autor: Mundus Gregorius

    Obľúbený Semmering je jedným z najznámejších rekreačných stredísk v susednom Rakúsku. Známy je aj vďaka Semmeringbahn – 42 km dlhej železničnej trati, ktorá vedie z Gloggnitzu cez Semmering do mesta Mürzzuschlag. Táto trať je považovaná za prvú horskú železnicu na svete a od roku 1998 je zapísaná v zozname UNESCO. Úsek popretkávaný množstvom tunelov a viaduktov je aj obľúbeným cieľom turistov, ktorí obdivujú malebnú krajinu pozdĺž trate.

    Semmering ponúka množstvo aktivít v zime aj v lete. V každom ročnom období je hlavným cieľom turistov nad mestom sa týčiaca hora Hirschenkogel, na ktorú sa dá vyviezť aj lanovkou. V oblasti Semmeringu si okrem turistov na svoje prídu aj cyklisti, priaznivci wellness a samozrejme milovníci zimných športov.

    V neposlednom rade je totiž Semmering známy ako lyžiarska oblasť, ktorá je vďaka výbornej dostupnosti jednou z najobľúbenejších destinácií rakúskych Álp. Nájdete tu dve nezávislé a neprepojené lyžiarske strediská – na nižšom vrcholku leží Zau[:ber:]g Semmering Hirschenkogel a nad ním jeho väčší brat Stuhleck. Oba areály uspokoja  začiatočníkov aj náročných lyžiarov a dôkazom ich kvality sú pravidelné preteky svetového pohára FIS. Stredisko Hirschenkogel má dokonca najväčšiu ponuku nočného lyžovania a sánkovania v Európe.

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,303s. //