Hlavná stanica Den Haag
  • Hlavná stanica Den Haag /

    Tretie najväčšie mesto Holandska síce nie je jeho hlavným mestom, ale aj napriek tomu je jeho politickým centrom – je sídlom vlády, parlamentu a kráľovnej, aj mnohých medzinárodných inštitúcií ako napr. Medzinárodný súdny dvor. Haag je moderné veľkomesto, typické nenásilnou kombináciou tradičnej  a modernej architektúry, doplnenej množstvom zelene a parkov, čo z neho robí najzelenšie mesto krajiny.

    Hlavnou turistickou atrakciou je Binnenhof, komplex historických budov, sídlo vlády a parlamentu. Jeho súčasťou je aj Ridderzaal či palác Mauritshuis, v ktorom sa nachádzajú umelecké zbierky s dielami Rembrandta či Vermeera. Medzi významné pamiatky patrí aj mestský kostol Grote Kerk či Stará radnica na námestí Groenmarkt. Na malú exkurziu po Holandsku láka miniatúrne mesto v meste – Madurodam, areál s modelmi všetkých dôležitých vecí v krajine.

    5 km od centra Haagu sa nachádza obľúbené prímorské letovisko Scheveningen s nádhernou piesočnou plážou, dlhým mólom a akváriom. Bývalá rybárska osada je dnes dokonca najobľúbenejším plážovým mestom v celom Beneluxe.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,288s. //