Turecká Alanya
  • Turecká Alanya /

    Turecko je v posledných rokoch veľmi populárnou destináciou a rovnakej obľube aj medzi Slovákmi sa teší mesto Alanya na východnom konci Tureckej riviéry. Nemýľte si ju však s väčšou Antalyou, ktorá leží 130 km od Alanye a zároveň je tu najbližšie letisko. Niekoľko kilometrov pláží, pamiatky, množstvo kvalitných hotelov, a živé centrum plné reštaurácií či obchodov vám namiešajú ideálny mix pre strávenie letnej dovolenky.

    Dominantou Alanye je nepochybne seldžucký hrad stojaci na myse vybiehajúcom do mora, ktorý sa oplatí navštíviť už len kvôli skvelému výhľadu na celé mesto. V prístave neďaleko pevnosti stojí symbol mesta, Červená veža z 13. storočia. V meste sa nachádzajú dve pláže oddelené kopcom s hradom – krásna piesočnatá Kleopatrina pláž má 3 km. Druhá pláž Keykubat sa tiahne smerom na východ až v dĺžke 13 km, takže svoje miesto si tu určite nájde každý.

    Určite nevynechajte návštevu tradičného tureckého bazáru, kde sa môžete nadýchať pravej orientálnej atmosféry a nakúpiť miestne špeciality, suveníry aj lacné oblečenie. O cene tovaru sa tu vášnivo zjednáva, preto nikdy neberte prvú ponuku a nebojte sa žiadať nižšiu cenu!

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,261s. //