Ostrava

Sprievodca Ostrava


  • Ubytovanie Ostrava
  • Letenky
    • Ostrava /

      Ostrava, tretie najväčšie mesto u našich západných susedov, mala kedysi nálepku čierneho priemyselného mesta a oceľového srdca republiky. Bohatú banskú minulosť však už pripomínajú len len unikátne technické pamiatky, ako je napríklad najväčšie české banské múzeum Landek Park.

      Dnes je metropola Moravskosliezskeho kraja jedným z najzelenších miest v krajine s mnohými atrakciami pre turistov, či už sú to historické alebo technické pamiatky, múzeá, či kultúrne zariadenia
      a podujatia ako je napríklad multižánrový hudobný festival Colours of Ostrava. Častým cieľom návštevníkov je ostravská ZOO, Dinopark či areál Miniuni – unikátna zbierka modelov populárnych budov európskych miest.

      Pri prehliadke mesta stojí za návštevu Slezskoostravský hrad, Stará radnica – dnes sídlo Ostravského múzea, či Katedrála Božieho spasiteľa, druhá najväčšia na Morave. Pekný výhľad na mesto a okolité hory je z vyhliadkovej terasy Novej radnice vo výške 72 metrov.

      Ak sa vydáte za zábavou, určite nevynechajte návštevu ostravského fenoménu – Stodolní ulice, miesta, kde to nikdy nespí. Málokde totiž nájdete takú koncentráciu barov, klubov a zábavných podnikov na jednom mieste.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 44 // 0,222s. //