Duomo, Reggio di Calabria
Antudo via Compfight

Sprievodca Reggio di Calabria


  • Ubytovanie Reggio di Calabria
  • Letenky
    • Duomo, Reggio di Calabria / Antudo via Compfight

      Najväčšie mesto populárnej talianskej oblasti Kalábria leží na úplnej špičke talianskej čižmy pri messinskej úžine. Tunajší prístav spája s pevninou najväčší taliansky ostrov Sicília, mesto má aj svoje letisko a dobré železničné prepojenie so zvyškom krajiny, čo z neho robí dôležitý dopravný uzol.

      Neďaleko sa nachádzajú mnohé strediská s prekrásnymi plážami a útesmi, ako je Scilla či Palmi.
      Milovníkom krásnej prírody sa ponúka neďaleký národný park Aspromonte.

      Samotné Reggio di Calabria však má tiež čo ponúknuť. Mesto pretína dvojkilometrová hlavná trieda Corso Garibaldi, ktorá sa vo večerných hodinách stáva najživším korzom v Kalábrií. Súbežne s ňou je vystavaná krásna pobrežná promenáda Lungomare Falcomata, lemovaná palmami či magnóliami, s mnohými obchodíkmi či kaviarňami. V meste nechýba ani dobre vybavená mestská pláž Lido Communale.

      Pod mestom sa niekoľkokrát zachvela zem, preto tu nenájdete veľa pamiatok, budovy súčasného Reggia sú však postavené v historizujúcom štýle. Za návštevu stojí dóm na triede Corso Garibaldi, ktorý bol po zemetrasení v roku 1908 prestavaný v románskom štýle, Aragónsky hrad z 15. storočia, či pozostatky gréckych hradieb pri mori.

      Žiadny návštevník by nemal obísť archeologické múzeum Museo Nazionale, v ktorom sú sústredené najvýznamnejšie zbierky archeologických nálezov z oblasti Kalábrie. Jeho najznámejším exponátom sú „Hrdinovia z Riace“, dve antické bronzové sochy bojovníkov z 5. stor. p. n. l., ktoré boli náhodne objavené v mori neďaleko mestečka Riace až v roku 1972.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 56 // 0,273s. //