Radnica Wrocław
Creative Commons License Adam Smok via Compfight

Sprievodca Vroclav


  • Ubytovanie Vroclav
  • Letenky
    • Radnica Wrocław / Creative Commons License Adam Smok via Compfight

      Poľská Vroclav je jedným z najkrajších a najstarších poľských miest. Môže sa pochváliť množstvom krásnych historických pamiatok a tiež mimoriadnym riečnym systémom – rieka Odra ho rozdeľuje na dvanásť ostrovov, ktoré spája stovka mostov, preto ho volajú aj poľské Benátky.

      Srdcom mesta je jeho hlavné námestie zvané Rynek, jedno z najväčších stredovekých námestí v Európe. Dominuje mu gotická radnica a kostol sv. Alžbety. V meštianskych domoch okolo námestia vzniklo množstvo kaviarní, barov a reštaurácií, takže tu vládne čulý ruch, ku ktorému prispievajú aj mnohé koncerty a kultúrne akcie, ktoré sa tu konávajú.

      Najstaršou časťou mesta je ostrov Tumski, na ktorom sa okrem iného nachádza najväčšia cirkevná dominanta Wroclawi – gotická katedrála sv. Jána Krstiteľa. Je dlhá sto metrov, má najviac vitráží a najväčší organ v celom Poľsku. Môžete sa vyviezť až na jej vrchol a vychutnávať si výhľad na mesto.

      Okrem pamiatok a kultúrnych akcií však ponúka Wroclaw aj zoologickú či botanickú záhradu, aquapark a bohaté možnosti pre milovníkov nakupovania.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 45 // 0,322s. //