Phaselis, Antalya
İbrahim Soyarslan via Compfight

Sprievodca Antalya


  • Ubytovanie Antalya
  • Letenky
    • Phaselis, Antalya / İbrahim Soyarslan via Compfight

      Mesto Antalya, centrum Tureckej riviéry, leží na pobreží Stredozemného mora obklopené majestátnym pohorím Taurus. Je ideálnym turistickým letoviskom – ponúka obrovské hotelové komplexy, dlhé piesočnaté pláže, množstvo historických pamiatok, ale aj prírodných krás v okolí, ako napríklad čarovné vodopády Düdense a Kursunlu a to všetko len 2hodiny 20 minút dĺžky letu z Bratislavy (dĺžka letu Antalya).

      Samotné mesto je plné pozoruhodných pamiatok. Jeho symbolom sa stal ružový minaret Yivli z 13. storočia pripomínajúci dávnu Seleukovskú ríšu. Určite tiež neprehliadnite aj archeológmi nedávno objavenú Hadriánovu bránu, postavenú v roku 130 pri príležitosti návštevy rímskeho cisára. Jednu z najvýznamnejších zbierok antického umenia môžete vidieť v miestnom Archeologickom múzeu.

      Nudiť sa nebudete ani v noci – v meste sa nachádza veľa diskoték uskutočňovaných pod holým nebom a nechýbajú ani typické turecké reštaurácie, kaviarne a bary. Antalya je tiež vynikajúcim miestom na nakupovanie a ponúka bohaté možnosti športového vyžitia. Jednoducho, každý si tu príde na svoje.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 45 // 0,232s. //