Pohľad na Rijeku
  • Pohľad na Rijeku /

    Rijeka (170 000 ob.) je rušné veľkomesto, stredisko kultúrneho a umeleckého života severného Jadranu. Je to tiež dôležitý prístav a dopravná križovatka.

    V historickom centre môžete obdivovať Mestskú vežu s hodinami či barokovú katedrálu sv. Víta. Nad mestom sa týči vrch Trsat (139 m), na ktorom stojí Trsatský hrad – kaštieľ s krásnym výhľadom na more. V blízkosti hradu je postavený kostol Panny Márie Loretánskej – významné katolícke pútnicke miesto. Na Trsat sa dostanete po 370 schodoch od Komunálnej banky.

    V Rijeke si určite prídu na svoje aj milovníci kultúry. Je tu množstvo divadiel, múzeí a galérií a koná sa tu niekoľko kultúrnych akcií celorepublikového významu.

    Najpopulárnejšou z nich je nepochybne veľkolepý Riječki karneval, ktorý sa koná každoročne vo februári. Na stovky domácich a zahraničných účastníkov sa prichádza pozrieť viac ako 100 000 divákov. V tomto období sa v Rijeke, ale aj v celej oblasti Kvarneru poriadajú rôzne zábavné akcie, koncerty, predstavenia či súťaže, ako napr. súťaž snowboardistov Carnival Snowboard Session.

    Pláže v Rijeke
    V prípade, že sa budete chcieť okúpať, môžete navštíviť pláž v zátoke Kostanj na východnom predmestí Rijeky alebo pláž Svežanj v neďalekom mestečku Kostrena. V Preluku (13 km od Rijeky) sa okrem pláže nachádza aj autokemp.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,327s. //