Ako hľadať ubytovanie v Benátkach

Benátky sú jedným z najnavštevovanejších miest na svete a aj keď si ho môžete vychutnať celoročne, najlepšie mesiace na návštevu sú od Veľkej noci do októbra, kedy je v Benátkach aj hlavná turistická sezóna.
Ak nechcete zažiť preplnené Benátky, vyberte sa do mesta mimo februára (tradičný karneval), či mimo letnej vrcholnej sezóny napríklad na jeseň, či máji.

V lete je mesto plné turistov, no v auguste je množsto domácich na dovolenke – viac v článku kedy ísť do Benátok.

Ako hľadať ubytovanie v Benátkach,

Ak hľadáte lacné a slušné ubytovanie v Benátkach, príliš vás nepotešíme – ubytovanie v Benátkach patrí priemerne medzi najdrahšie v Európe. Aj najlacnejšie jednohviezdičkové hotely v meste si účtujú cca 90eur za noc pre dve osoby – za čo môžete v Prahe, či v Budapešti bývať v päťhviezdičkovom hoteli.

A drahé ubytovanie tu nájdete aj napriek širokému výberu – veď v Benátkach je skoro 400 hotelov. Hotely sa odporúča rezervovať naozaj s dostatočným predstihom. Ceny hotelov sa odvíjajú najmä od vzdialenosti od námestia Sv.Marka, kde však v okolí nájdete aj lacné hotely. Ak chcete ušetriť najviac – odporúčame vybrať si hotel na pevnine, napríklad v Porto Marghera, či v samotnej Marghere. Obľúbený camping Village Jolly vás vyjde pre 2 osoby na 40€ na noc, jednoduchý hotel už od 50€ pre dve osoby. To je aj polovičná cena najlacnejších možností ubytovania v samotných Benátkach. Ak si neviete vybrať, neváhajte nás kontaktovať.

Zvláštnosťou Benátok je zložitá uličná sieť – pred cestou si vždy zaobstarajte aspoň trochu podrobnú mapu s vyznačeným hotelom. Vždy musíte vedieť, kde je váš hotel – niektoré, najmä lacnejšie sú poriadne zastrčené v bočných, neoznačených uličkách a ich hľadanie na prvýkrát nemusí byť nič príjemné.