Alitalia predávala letenky za pár eur. Teraz objednávky ruší

Talianska letecká spoločnosť Alitalia čelí masívnemu náporu nespokojných klientov, ktorí si cez japonský web zakúpili letenky za akčnú cenu. Promo akcia sľubovala rokov do radu lokalít zadarmo, do vzdialenejších miest za smiešnu cenu. Napríklad z Prahy do USA sa letenka vďaka promo kódu dala nájsť za 80 eur. Teraz však tieto objednávky Alitalia stornuje.

Lacné letenky si objednali tisícky ľudí z celého sveta prostredníctvom promo akcie určenej len pre japonský trh. Záujemcovia si na japonskom webe aeroliniek nechali vystaviť zľavový kód, ktorý ľubovoľnú letenku pri nákupe zlacnel o 25 tisíc jenov, teda takmer 250€. Za kratšie lety tak firma cestujúcim naúčtovala len poplatky vo výške niekoľkých málo eur.

Akcia sa vzťahovala na lety v termíne od druhého novembrového týždňa takmer do konca marca 2013. Zhruba dvoch týždňov okolo Vianoc sa akcia netýkala, ďalšie obmedzenie v promo akcii neboli. Alitalia napriek tomu cez víkend začala už potvrdenej a zaplatenej letenky rušiť a vracať peniaze.