Nové lety z Popradu: Varšava, Gdansk a Londýn

Slovenské letiská pomaly ožívajú. Nasvedčujú o tom aj pozitívne správy z Popradu (TAT) – už 8. decembra sa na tunajšom letisku otvárajú dve nové linky. Do poľskej Varšavy a Gdansku bude lietať nízkonákladová letecká spoločnosť Eurolot, súčasť skupiny LOT. Do Varšavy a Gdanska si tak spod Tatier zalietate dvakrát týždenne.

České aerolínie by mali do niekoľkých týždňov otvoriť linku z Popradu do Londýna (letisko London-Gatwick) – získali na ňu totiž dotáciu od miestnej samosprávy a tak aerolinke už nič nebráni v ceste na podtatranské letisko. Letenky sú dostupné napríklad cez predajcu pelikan.sk. Ceny leteniek ešte nie sú známe.

Letisko Poprad Tatry

Podľa najnovších informácií sa lety do Londýna odkladajú – podľa najnovších informácií sa o letoch rozhodne v marci. O novinkách vás určite budete informovať…

Pozitívnou správou je aj ponechanie spojenia s Prahou prostredníctvom lietadiel spoločnosti ČSA. Tá od mája prispieva k pozitívnym rastovým číslam tunajšieho letiska letmi trikrát týždenne, v turistickej sezóne štyrikrát. Mierny nárast zaznamenávajú v Poprade aj takzvané privátne lety. „Najväčší 20-percentný boom prišiel pred dvoma rokmi a odvtedy o jedno až dve percentá ročne tento segment stabilne stúpa,“ hovorí riaditeľka letiska Ivana Herkeľová.

Aj napriek tomu však letisko v Poprade ostáva len malým a provinčným leteckým prístavom. Veď k 31. augustu prešlo jeho bránami len 18 756 cestujúcich. Verme, že sa táto situácia v budúcom roku zlepší.