6 nových liniek ČSA z Bratislavy

Prvý let z novo otváraných liniek z Bratislavy vybavia České aerolínie 23. júna 2011 do Amsterdamu, letenky je možné kupovať od dnešnej polnoci.

Od zajtrajšieho dňa, teda utorka 17. mája, môžu cestujúci bratislavského Letiska M. R. Štefánika kupovať letenky už aj na nové spojenia Českých aerolínii. Ako letecká spoločnosť oznámila minulý týždeň, zavedie v júni hneď šesť nových priamych liniek z Bratislavy do významných európskych metropol. Aj vďaka nim získa Bratislava pohodlné letecké spojenie s desiatkami ďalších destinácií v Severnej a Južnej Amerike, Afrike a Ázii. Cestovať do nich bude možné na jedinú letenku. Prvý z uvedených letov vybavia České aerolínie už 23. júna a to do Amsterdamu.

Zavedením priamych pravidelných letov Českých aerolínii do Amsterdamu, Barcelony, Bruselu, Larnaky, Paríža a Ríma získajú nielen obyvatelia Bratislavy a západného Slovenska pohodlnejšie letecké spojenie do najžiadanejších európskych destinácií. Navyše vďaka partnerom z aliancie SkyTeam môžu hneď v troch prestupných bodoch a s využitím jednej letenky ďalej pokračovať do desiatok diaľkových destinácií po celom svete. „Připojujeme Bratislavu ke světové síti linek aliance SkyTeam. Na druhou stranu přibližujeme hlavní město Slovenska zahraničním obchodním cestujícím a turistům,“ vysvetľuje Jiří Marek, člen predstavenstva a viceprezident Českých aerolínií pre Obchod a marketing a dodáva: „Doufáme, že nové možnosti leteckého spojení z Bratislavy a jazykovou blízkost poskytovaných služeb ocení také obyvatelé spádových oblastí jižní Moravy.“

Tomáš Kika, riaditeľ divízie obchodu a marketingu Letiska Bratislava dodáva: „Je to dobrá a silná správa nielen pre slovenských cestujúcich, ale aj pasažierov z priľahlých oblastí okolitých krajín. Rozšírenie ponuky bratislavského letiska o počiatočných 21 priamych pravidelných letov týždenne do 6 destinácii výrazne rozšíri a skvalitní portfólio služieb pre všetkých cestujúcich, vrátane obchodných. Spojenie s kľúčovými prepojovacími uzlami ako Amsterdam, Paríž či Rím otvára možnosti cestovať z Letiska Bratislava doslova do celého sveta.“

České aerolínie do budúcna uvažujú o doplnení portfólia týchto liniek z Bratislavy tiež o spojenia na báze vzájomného zdieľania kódov. „Uvažujeme o několika dalších frekvencích i destinacích, které mají zajímavý potenciál. Našim cílem v letošní hlavní letní sezóně je 27 týdenních frekvencí z Bratislavy. Vše ale bude záležet na zájmu cestujících ze Slovenska, dají-li přednost letům přímo z Bratislavy. České aerolinie budou na jejich poptávku pružně reagovat,“ dodáva Jiří Marek.

Ceny jednosmerných leteniek do nových destinácií začínajú už na 49 eurách, vrátane všetkých poplatkov. Klienti si ich môžu zakúpiť na internetových stránkach spoločnosti na adresách: www.czechairlines.com, prostredníctvom Kontaktného centra Českých aerolínií na telefónnom čísle +420 233 007 007, prípadne v prvom ČSA OK Pointe na Slovensku, na Krížnej ulici 5 v Bratislave, alebo u všetkých IATA predajcov leteniek (napríklad pelikan.sk).

Za preletené letenky a ďalšie zakúpené služby Českých aerolínií a partnerských spoločností z aliancie SkyTeam môžu cestujúci zbierať míle do vernostného programu OK Plus. Tieto môžu následne premeniť napríklad za bonusové letenky do siete aliancie SkyTeam, víkendové pobyty v Európe alebo za atraktívne darčeky.