Plaza de Espana, Sevilla
  • Plaza de Espana, Sevilla /

    Sevilla, hlavné mesto ohnivej Andalúzie, je štvrtým najväčším mestom v Španielsku. Andalúzia so svojou skvelou kuchyňou plnou morských plodov, domáckou atmoférou, či pohostinnosťou a krásnou prírodou vás určite okúzli.

    A Sevilla taktiež. Mesto založili Féničania, no najväčší vplyv tu zanechali Moslimovia, ktorí tu mali jedno z mocenských centier Almohadského kalifátu. V meste postavili veľkú mešitu Almohad, ktorá sa stala symbolom arabskej nadvlády na Iberijským poloostrovom.

    Sevilla však po reqonquiste znovu nadobudla európsky ráz – patrí k typickým mestám Španielska – s ohnivým flamencom, býčími zápasmi, či typickou siestou. Na mieste veľkej mešity Sevilčania postavili najväčšiu gotickú katedrálu všetkých čias, ktorá vás aj dnes ohúri množstvom detailov a najmä svojou veľkosťou. No Sevilla to je miliónové moderné mesto, kde sa kultúra a modernosť snúbi s dedičstvom, ktoré si zaslúžilo zápis aj do zoznamu UNESCO (hlavne stará židovská štvrť Barrio de Santa Cruz si zaslúži vašu pozornosť). Mesto je bohaté na historické pamiatky a určite očarí každého turistu.

    01 / Atrakcie

    Čo musíte vidieť

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 64 // 0,341s. //