Niagarské vodopády (Kanada)

Sprievodca Niagara Falls


  • Ubytovanie Niagara Falls
  • Letenky
    • Niagarské vodopády (Kanada) /

      Niagarské vodopády sú asi najznámejšie vodopády na svete. Mohutné prírodné divadlo sa odohráva na rieke Niagara, asi 30 kilometrov severne od Buffala, či 120 kilometrov južne od Toronta. Vodopády sa nachádzajú priamo na hranici medzi Kanadou a USA.

      Niagarské vodopády tvoria dve sekcie: Americký vodopád a väčší Horseshoe Falls, ktorý leží na kanadskej strane. Vodopády neovplývajú výškou – voda padá z výšky cca 50 metrov (kanadská strana), no šírka padajúcej vody z nich robí neopakovateľné prírodné divadlo.

      Hlavná sezóna začína na konci jari a začiatku leta – vtedy vodopádmi preteká najviac vody a sú tak najmohutnejšie. Naopak, najmenej vody preteká cez zimu, keď je väčšia časť rieky Niagara odklonená pre potreby výroby elektrickej energie.

      Najkrajšie pohľady na Niagarské vodopády sú jednoznačne z kanadskej strany, keďže na strane USA ste akoby za vodopádmi. Ročne navštívi vodopády na oboch stranách vyše 20 miliónov turistov, ktorí sa najčastejšie len kochajú výhľadom, či využijú ďalšie možnosti na spoznávanie Niagary – obľúbenú loď Maid of the Mist, ktorá ich privezie až pod hučiacu masu vody, alebo vyhliadku z veží, ktoré v poslednej dobe vyrástli najmä na kanadskej strane.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 46 // 0,277s. //