Ryanair si za 20kg kufor vypýta 40 eur

Ryanair, najobľúbenejšia letecká spoločnosť na svete, 17. júna oznámila, že cestujúci si odteraz môžu zvoliť väčší limit (20 kg) pre zapísanú batožinu za poplatok €25 ako alternatívu k súčasnému štandardnému limitu (15 kg) za cenu €15. Cestujúci, ktorí majú záujem zakúpiť si aj druhý kus batožiny si môžu získať ďalších 15 kg za €35.

Ryanair však naďalej vyzýva cestujúcich, aby cestovali naľahko a využili možnosť zakúpiť si niektorú Rynairom schválených príručných tašiek značky Samsonite a cestovali iba s príručnou batožinou do 10 kg zdarma.

Mil veces lo he fotografiado

Hovorca Ryanair-u, Stephen McNamara uvádza: “Ryanair naďalej podporuje tých, ktorí cestujú naľahko a šetria ešte viac tým, že zapísanú batožinu nechajú doma a využijú výhodu limitu 10 kg na príručnú batožinu, ktorý nie je spoplatnený a k tomu si ešte kúpia Samsonite tašku za skvelú cenu. Zároveň cestujúci, ktorí chcú cestovať so zapísanou batožinou, si odteraz môžu zakúpiť až 20 kg limit za €25 alebo štandardných 15 kg za €15. Cestujúci si môže jednotlivé limity na zapísanú batožinu kúpiť už počas rezervovania letenky, alebo následne cez možnosť Manage My Booking na Ryanair.com”.