Toulouse
  • Toulouse /

    Toulouse, mesto v juhovýchodnom Francúzsku v regióne Languedoc-Roussillon sa nachádza cca 600 kilometrov od Paríža v polovici cesty medzi Atlantickým oceánom a Stredozemným morom.

    S populáciou vyše 1 milióna obyvateľov je to 4. najväčšie mesto vo Francúzsku. Toulouse je dôležitým centrom priemyslu, známe ako sídlo Airbusu, či spoločnosti, ktorá porevádzkuje navigačný systém Galileo.
    Toulouse je vďaka tomu jedným z najrýchlejšie rastúcich miest vcelej Európe. Množstvo ľudí sa sem sťahuje vďaka príjemnej klíme a novým pracovným príležistiam.

    Toulouse je však aj napriek technickej súčasnosti stále krásne mesto, ktoré stojí na rovnakých základoch už od čias Ríma. Červené tehly, ktoré sú pre mesto charakteristické priniesli Toulouse prezývku Le ville rose – Ružové mesto.

    Čo by ste mali v Toulouse vidieť
    Centrum mesta je malé a kompaktné, takže vám na prezretie všetkých pamiatok stačia vlastné nohy. Určite neobídte Basilique Saint Sernin – nádhernú ružovú baziliku z 11. storočia, Hôtel d’Assézat – nádherný renesančný palác, kde sa nachádza Bemberg Foundation – zbierka umenia a múzeum, či Canal du Midi – plavebný kanál a technickú pamiatku, ktorá spája dve moria a pretína práve Toulouse. Kanál je zapísaný ako pamiatka UNESCO.

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,299s. //