Chinese Theatre
  • Chinese Theatre /

    Los Angeles, mesto Anjelov je druhé najväčšie mesto v USA a jedno z megamiest – najväčších a najznámejších urbanistických centier sveta. L.A. je dnes centrum medzinárodného obchodu, zábavného priemyslu, módy, kultúry, či sveta médií.

    Podľa časopisu Forbes je to ekonomicky tretie najvýznamnejšie mesto v USA a ôsme v tomto rebríčku na celom svete. Vďaka Hollywoodu je LA hlavným mestom filmového a zábavného priemyslu. A to nie je všetko. Los Angeles nie je len Hollywood. Toto obrovské mesto sa skladá z množstva skoro samostatných miest a predmestí, kde toho nájdete naozaj požehnane. Žiaľ, Los Angeles je jedno z miest, kde pre spoznávanie nutne potrebujete auto.

    Veď kto by nechcel vidieť, kde bývajú celebrity a spoznať tie najvychytenejšie miesta nielen podľa ich mien?

    Určite vám niečo hovoria názvy ako Mullholland Drive, Santa Ana, Venice Beach, Hollywood, či Bel Air. V Los Angeles nájdete množstvo pamiatok a atrakcií – Chinatown, Kodak Theatre, kde sa každoročne udeľujú Oskary, Chodník slávy, či slávne pláže, nám známe napríklad zo seriálu Baywatch.

    História Los Angeles

    Los Angeles založili v roku 1781 a od roku 1821 patrilo Mexiku. Až po skončení Mexiko-Americkej vojny v roku 1848 sa spoločne so zbytkom Kalifornie pripojilo k USA.

    01 / Atrakcie

    Čo musíte vidieť

21 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 69 // 0,359s. //